Neon Staxx

Neon Staxx är en 80-talsinspirerad spelautomat som lanserades 2015 av svenska spelutvecklaren NetEnt. Designen och 80-talstemat är mycket uppskattat och specialfunktionen Super Staxx är en ny och innovativ idé som dessutom kan generera stora vinster. Återbetalning till spelaren, RTP, är riktigt bra och ligger på 96,99 procent, vilket förstås är uppskattat av spelare som gillar att vinna. Många av NetEnts mest omtyckta och spelade videoslots har en framträdande specialfunktion som sätter prägel på själva spelupplevelsen. Neon Staxx har en sådan specialfunktion som kallas Super Staxx. Funktionen innebär att alla symboler kan staplas, inklusive wilds, i staplar på upp till 20 symboler i rad. Med stacked symbols kan vinsterna skjuta i höjden och generera rejäla vinster eftersom de täcker upp många vinstlinjer. Spelet har givetvis dessutom en free spins-funktion.

Neon Staxx videoslot har en uppsättning med 5 hjul och 4 rader (istället för vanliga 3) samt 40 fasta vinstlinjer. Att vinstlinjerna är fasta innebär att spelaren inte kan välja hur många vinstlinjer man vill spela på utan man spelar på alla 40 linjer. Det är ett genialt team på NetEnt som skapat denna retroslot. Det är ett mycket spännande spel med enastående grafik och sensationellt ljud, samt med innovativa spelfunktioner som tillsammans ger en unik spelupplevelse. NetEnt är en spelutvecklare som har som standard att alltid skapa versioner för mobila enheter för sina spelautomater. Smartphones och surfplattor med Apple- och Androidoperativsystem fungerar perfekt och du kan spela Neon Staxx på mobilen lika enkelt som via datorn.

Vinstlinjer och insatser

Neon Staxx spelautomat har som sagt 5 hjul, 4 rader och 40 fasta vinstlinjer. Att vinstlinjerna är fasta innebär att man spelar på alla 40. Spelaren kan däremot reglera sin insats genom att välja myntvärde. Lägsta myntvärde är 0,01 euro och högsta myntvärde är 0,50 euro. Man får sedan välja insatsnivåer från 1 till 10 med maximalt 20 mynt per nivå. Lägsta insatsen man kan spela för är 0,2 euro och högsta insatsen är 100 euro per spel. Den högsta vinsten är 40 gånger insatsen eller 40 000 euro. Återbetalning till spelaren, RTP, ligger på hela 96,99 procent, vilket är högre än vad som är vanligt för denna typ av spelautomat. Kom ihåg att RTP beräknas på en längre tids spelande och inte kort tid.

Tema och grafik

Neon Staxx är en härligt rolig videoslot som flirtar med det vilda 80-talet. Designen är i klara neonfärger som både blinkar och lyser, och grafiken är av riktigt hög kvalitet. Soundtracket för spelaren tillbaka till 80-talets syntmusik och bjuder på en härlig discokänsla tillsammans med den vassa retrostilen. NetEnt har gett spelautomaten väl genomtänkta rovdjurssymboler som passar perfekt till spelets tema och är utformade till att likna ett lejon, en tiger, en orm och en gyllene örn. Den senare delen av spelautomatens namn, Staxx, anspelar på engelskans stacks, som översatt till svenska betyder staplar. Det är just dessa härliga neonfärgade staplar som är målet för spelaren. Spelautomatens kombination av musik och design skapar tillsammans en alldeles fantastisk och härlig spelupplevelse.

Neon Staxx bonusfunktioner

I Super Staxx slot har NetEnt skapat ett nytt vinstalternativ som heter Super Staxx, vars syfte är att föra ihop identiska rovdjurssymboler på hjul 1, 2 och 3. Får spelaren rätt kombination kommer det att flöda pengar. En extra bonus är att symbolerna som landar på hjul 4 och 5 också ökar vinsten. Super Staxx aktiverar staplar av symboler på hjulen, där alla symboler förutom scatters kan aktivera funktionen. Dessutom kan alla hjul snurra med staplar. Under free spins-funktionen är det bara symbolerna med högre värde samt wilds som staplas. Wild-symbolen ersätter som vanligt alla andra symboler utom scatters. Scatter-symbolen är nyckeln till free spin-funktionen, och tre eller fler scatters ger gratissnurr. 3 scatters ger 10 freespins, 4 ger 15 freespins och 5 ger hela 20 freespins.

Vad som är bra med Neon Staxx

Neon Staxx spelautomat har ett roligt 80-tals tema med neon och härlig discokänsla, plus enastående grafik. Ny och innovativ specialfunktion med Super Staxx som kan ge mycket höga vinster. Spelet har en hög RTP på 96,99 procent, vilket innebär att pengarna räcker längre och att spelkassan fylls på ofta.

Vad som är mindre bra med Neon Straxx

Neon Straxx spelautomat har inte någon progressiv jackpot. Maxvinsten kunde varit något högre. Spelet har ingen multiplikatorfunktion vilket hade varit ett plus.

Sammanfattning

Neon Straxx är en spelautomat med ett härligt tema från det vilda 80-talet, med fantastisk grafik och sensationell musik. Spelet är okomplicerat men har nya och spännande specialfunktioner som berikar spelupplevelsen rejält. Med en ovanligt hög återbetalning till spelaren får du spela längre eftersom spelkassan fylls på hela tiden. Detta är definitivt en videoslot för dig som gillar att vinna. Maxvinsten kunde kanske varit något högre, men vid maxinsats är högsta vinsten 40 000 euro och det är förstås inte lite heller. Neon Straxx är definitivt en videoslot för de spelare som vill ha högklassig underhållning och som gillar att vinna ofta. Du kan med fördel spela med både liten och stor spelkassa, och sloten ger lika spännande och rolig spelunderhållning för både nya och erfarna spelare.