Relic Raiders

I denna slot som är utvecklad av spelföretaget NetEnt följer du med in i ett spännande äventyr i jakten på ett gäng reliker som med tiden blivit bortglömda. Spelet är en blandning mellan de klassiska Indiana Jones-filmerna och modernare äventyrsfilmer som Tomb Rider. När du startar spelet så tar du rollen som en skattletare, som med hjälp av den informationen som du blir tilldelad, ska försöka hitta de bortglömda relikerna som finns i någon av de gamla ruinerna djupt inne i djungeln. NetEnt har lyckats bra med att skapa en helhet där de med hjälp av allt från bakgrund och musik i spelet, till symboler och bonusspel bygger upp en trovärdig spelvärld som är svår att slita sig ifrån.

Relic Raiders har en välgjord grafik som är en blandning mellan tecknat och realism. Spelets plattform är uppbyggd genom att du använder dig av fem hjul som tillsammans skapar 4 rader. För att vinna i spelet gäller det att landa matchande symboler på någon av de aktiva vinstlinjerna som du valt att använda dig av. Relic Raiders är även fullpackad med wilds, scatters och bonussymboler som ökar underhållningen samt dina chanser att kamma hem storvinster. Funktionerna i spelet är högklassiga där spelet sparas och du dessutom kan fortsätta där du slutade nästa gång du startar upp spelet. Läs vidare för att ta reda på vad det är som gör Relic Raiders så unikt och är spelet på allas läppar.

Vinstlinjer och insatser

Relic Raiders har en relativt stor spelyta då de 5 hjulen du använder dig av tillsammans skapar 4 rader. Även vinstlinjerna är många då du har möjligheten att spela på hela 50 vinstlinjer under varje snurr om så önskas. Innan du ger dig iväg på detta spännande äventyr i jakten på de bortglömda relikerna så kan du först ställa in satsningsnivå. Med hjälp av pilarna så kan du under “bet level” justera antalet mynt från 1 till 4, vilket representerar antalet mynt per vinstlinje. Vinstlinjerna ställer du in genom att justera “bet lines”. För att ändra värdet på mynten du spelar med, ändrar du med pilarna vid “coin value”, vilket sträcker sig från 0,001 till 0,5. För högsta möjliga satsning kan du använda dig av knappen “max bet”.

Tema och grafik

Alla animationerna i spelet är välgjorda och det märks att NetEnt lagt ner resurser och tid i skapandet av den grafiska biten. Med hjulen placerade i mitten av skärmen och vinstlinjerna på vardera sida så har du en kontrollpanel på den nedre delen av skärmen. Du har även en panel på vänster sida av skärmen som är designad i sten med 4 tomma rutor där du senare placerar relikerna som du hittar. Bland symbolerna har du infödingar, människor, apor, ormar och ädelstenar i olika färger. I bakgrunden hör du ljud som skapar en atmosfär av att du befinner dig djupt inne i djungeln. Relic Raiders har även välgjorda ljudeffekter som kommer när du startar ett spel, när hjulen snurrar samt när du låser upp bonusar.

Bonusfunktioner i spelet

Det är när det kommer till de olika funktionerna i spelet som Relic Raiders verkligen börjar skina. Du får tillgång till 3 olika symboler som ökar dina chanser när du spelar. Infödingen representerar wild-symbolen och fungerar som substitut för övriga symboler förutom scattern och bonussymbolerna i en vinnande rad. Skattkistan är scatter-symbolen i spelet. Landar du 3 eller fler, då låser du upp free spins. Två eller fler scatter under free spins ger dig multiplicerade vinster eller ytterligare free spins. Bonussymbolen låser upp en bonusrunda där du först får välja 1 av 4 ruiner och sedan 1 av 8 urnor med chansen att hitta reliker. Hittar du alla 4 relikerna, då har du chansen att ta hem en jackpott på 10 000 mynt.

Positivt med spelet

Relic Raiders har en snygg och välgjord grafik vilket höjer spelkänslan. Bonusspelet i Relic Raiders är avancerat där du har möjligheten att aktivt välja olika alternativ. Spelet har högt antal vinstlinjer. Du får hjälp av 3 olika symboler som ökar dina vinstchanser.

Negativt med spelet

Bonusspelet kan vara gynnsamt men det krävs att du spelar en längre tid för att hitta alla 4 relikerna i spelet.

Sammanfattning

Relic Raiders är en spännande äventyrsslot från spelföretaget NetEnt. I denna slot slungas du in i ett spännande äventyr i jakten på försvunna reliker. Du använder dig av 5 hjul och 4 rader när du spelar och får hjälp av wilds, scatters och bonussymboler. Grafiken i spelet är välgjord och kompletteras bra med ljudeffekter. Relic Raiders har ett avancerat bonusspel där du får göra aktiva val i jakten på att hitta de 4 relikerna. Spelet har en jackpott som består av 10 000 mynt som du har chansen att vinna efter att du samlat ihop alla relikerna. Detta är en otroligt spännande äventyrsslot från NetEnt och rekommenderas till alla spelare som gillar lite mera avancerade slots. Hitta relikerna redan idag och ha möjligheten att låsa upp jackpotten du med!