Bingo

Bingo är ett av våra populäraste turspel och det finns många anledningar till att så många tycker om att spela det. Det är simpelt till sin struktur, och många gånger är det ett socialt spel, eftersom det kan spelas i särskilda bingohallar, där folk möts. I Sverige är dock inte spelet särskilt gammalt. Först 1961 introducerades det av Gunnarstorps IF, en idrottsförening. Det spreds dock snabbt, och idag finns det mer än 100 bingohallar runtom i landet. Det är fortfarande starkt förknippat med idrotts- och föreningsverksamheten och många gånger finansieras dessa verksamheter helt eller delvis genom att sälja Bingolotter. På så vis har bingo blivit en viktig del för sponsringen av föreningslivet i Sverige och många föreningar hade troligen inte kunnat existera utan det.

Det är förstås en särskild bingoform som dominerar i Sverige, och det är Bingolotto. Denna spelas framför Tv:n med direktsända dragningar. Spelarna köper lotter i förväg, och ska sedan vänta på att dragningen börjar för att se om deras nummer dras. Det är en väldigt populär hobby, vilket är lätt att förstå. Det går utmärkt att umgås kring och det är enkelt att göra. Det enda du behöver göra är att hålla koll på de dragna numren och hålla tummarna för att dessa matchar dem som står på din lott. Vi ska gå igenom spelreglerna nedan för att sedan tala om plattformar för spelet, och strategier för att vinna lättare. Läs vidare och lär dig något nytt om detta populära spel i Sverige!

Spelregler för att spela lotto

Alla deltagare har sin egen bricka, och spelet börjar med att siffror ropas ut. Du ska sedan fylla i de siffror som matchar med numren på din bricka och den som först får ett särskilt mönster på denna vinner. Denne ropar då bingo, och markerar på så vis att denne har vunnit. Det beror på sammanhanget vilket mönster som gäller för vinst. Många gånger handlar det om att du ska fylla en rad, lodrätt, vågrätt eller diagonalt. Andra gånger kan det handla om att hela kolumnen ska fyllas för att en vinst ska äga rum. Det går helt och hållet ut på tur, och det enda som kan öka sannolikheten för vinst är att spela mycket. Det ökar förstås också risken för att förlora mer pengar.

Plattformar

Det är inte bara på Bingolotto som du kan spela bingo, utan det finns också många olika plattformar på nätet idag. Flera nätcasinon och andra spelsidor erbjuder spelet, och har på så vis ökat utbudet. Det finns också möjligheten att spela bingo i en bingohall på många håll i landet, vilket är en stor favorit för många eftersom det gör det hela mer socialt. Vad du gillar beror på vilken typ av spelare du är!

Så vinner du

Du vinner bingo genom att få en rad, diagonal eller kolumn fylld när de slumpvis dragna numren dras och matchar dina. Spelar du Bingolotto kan du vinna genom att få pengarna inbetalade på ditt konto, eller genom att du får medverka i Tv, och dra ytterligare lotter och priser där. Eftersom bingo är ett spel som uteslutande går ut på tur, är det viktigt att veta att det inte går att vara strategisk när det kommer till att spela detta spel. Det enda som du kan tänka på är att spela på ett ansvarsfullt sätt. Detta innebär att spela med en budget, alltså bestämma i förväg hur mycket du får göra av med. Det är också bra att ha inställningen till det hela som en hobby som vilken som helst.

Den högsta vinsten som någonsin har delats ut i Bingolotto ligger på 31,5 miljoner kronor, som en person vid namn Ulla vann. Annars kan högsta vinsten variera beroende på sammanhang. Det är viktigt att inte hoppas på för mycket, eftersom spelet i längden ger vinst till lottbolaget. Detta innebär att du som spelare i längden med största sannolikhet kommer att förlora på affären, om du inte har stor tur och gör en större vinst. Att spela enligt denna insikt är den enda strategi som du faktiskt kan ha när du spelar den här typen av spel. Detta betyder förstås inte att det är värdelöst eller nödvändigtvis dumt att spela bingo! Men se på det som en hobby snarare än ett sätt att skaffa pengar på.

Sammanfattning

Bingo är alltså ett spel som kan spelas på en rad olika plattformar. Förutom de vi har nämnt, Tv, internet och bingohallar, finns det också bilbingo. Det är dock mindre vanligt. Du kan vinna ganska stora summor pengar när du spelar Bingolotto, men vinstsumman i andra bingosammanhang kan variera. Chansen att vinna är förstås alltid mindre ju större vinstsumman är. Du vinner genom att ha turen att matcha numren på din bricka med dem som ropas ut i den slumpmässiga dragningen. Om du inte har provat bingo, så bör du verkligen göra det. Det är en otroligt underhållande aktivitet i många sammanhang!